WINKELWAGEN 0 artikelen

Afleveren van je bestelling

We versturen standaard je bestelling met GLS. Snel en betrouwbaar: zó wil jij een pakket ontvangen en dat is precies hoe GLS pakketten, namens ons, wil bezorgen.

Bezorgtijden
GLS bezorgt de pakketten op werkdagen van maandag tot en met vrijdag en in Nederland meestal binnen 24 uur. Deze bezorgtijden staan echter niet vast en zijn niet gegarandeerd. De pakketten worden over de weg vervoerd, hierdoor kan bijvoorbeeld oponthoud in het verkeer voor vertraging zorgen.

Normale pakketbezorging door GLS
Een pakket wordt idealiter persoonlijk bezorgd. Je bevestigt vervolgens dat het pakket is aangenomen door je handtekening in de handscanner van de bezorger te zetten. Een ander lid van het huishouden mag ook namens de geadresseerde het pakket aannemen.

Als niemand thuis is
GLS vraagt een van de buren of ze het pakket kunnen aannemen. Als geen van de buren het pakket kan aannemen, neemt GLS het mee terug naar haar depot. In beide gevallen laat de bezorger een zogeheten “Niet Thuis Bericht” achter met belangrijke informatie, zoals de naam van de buren of informatie over de afleveropties.

De "Niet Thuis Code"
Op het Niet Thuis Bericht staat een "Niet Thuis Code". Met deze code of met het pakketnummer en de postcode kan je het pakket online volgen, bijvoorbeeld op een smartphone. De Niet Thuis Code is met name belangrijk als GLS het pakket naar het depot heeft teruggebracht. Je kan dan online, met het nummer en de postcode, zelf bepalen wat de volgende stap is.

Afleveropties na een Niet Thuis Bericht
Als een pakket naar het depot is teruggebracht, biedt GLS de volgende opties:
- Het pakket opnieuw laten aanbieden op hetzelfde bezorgadres. Voor de beschikbare bezorgdata worden tijdvensters van drie uur opgegeven.
- Het pakket zelf bij het GLS-depot of een GLS PakketShop afhalen. Het pakket blijft in het depot of de PakketShop en kan binnen vijf dagen opgehaald worden.
- Het pakket weigeren. Het pakket wordt retour naar ons gestuurd.

Een pakket ophalen bij een GLS PakketShop
Als je deze optie kiest, brengt GLS het pakket naar een GLS PakketShop. Er zijn meer dan 700 GLS PakketShops in Nederland. Nadat het pakket bij de gekozen PakketShop is aangekomen, stelt GLS je per SMS/e-mail op de hoogte. Vervolgens kan het pakket binnen vijf werkdagen worden afgehaald. Afhalen van een pakket kan uitsluitend met een geldige legitimatie zoals bijvoorbeeld een geldig paspoort, rijbewijs of een geldige identiteitskaart. Met de zoekfunctie voor PakketShops kan meer informatie over de locaties en openingstijden van de PakketShops worden verkregen.

Let op: je kiest een GLS Pakketshop zelf nadat je een bestelling hebt geplaatst bij ons. Je ontvangt een email van GLS als jouw bestelling onderweg is. Je kunt dan het afleveradres wijzigen en kiezen voor het afleveren bij een GLS Pakketshop in de buurt.