Chat with us, powered by LiveChat

Niko schakelmateriaal

Gebruiksvriendelijk en efficiënt schakelmateriaal

Schakelaars en stopcontacten vormen meestal een vanzelfsprekend onderdeel van een woning. De meeste mensen denken er zelfs nooit over na, ook al gebruiken ze ze dagelijks. Tijd om daar iets aan te veranderen, want technologische vooruitgang opent vele nieuwe mogelijkheden.

Naast een ruime keuze aan traditionele schakelaars en stopcontacten, die verlichting aan- en uitschakelen en toestellen van stroom voorzien, heeft Niko ook een uitgebreid gamma meer geavanceerde functies, die een grote meerwaarde zijn voor de moderne woning. Zo kan je ook dataoplossingen en dimmers in je woning integreren, en elektriciteit buitenshuis brengen op plaatsen waar het nat kan zijn. Je kan zelfs schakelaars installeren die draadloos werken en ze met je smartphone bedienen als je dat wil.

Als je vragen hebt over Niko schakelmateriaal of ons overige schakelmateriaal, neem dan contact met ons op. Ons deskundig team beantwoordt graag je vragen.Niko schakelmateriaal

Ben je een doe-het-zelver die bezig is met een verbouwing? Ben je hiervoor opzoek naar het juiste schakelmateriaal? Het Niko schakelmateriaal is hier het juiste materiaal voor. Niko is een Belgisch familiebedrijf met al eer dan 100 jaar ervaring op het gebied van gebruiksvriendelijke en stijlvolle bedieningen. De standaard kernwaardes van Niko zijn hoogwaardige kwaliteit, milieuvriendelijk productieproces en design. Dit betekent dat iedereen recht heeft op een elektrische installatie die op ethische wijze controle, comfort en efficiëntie biedt. Dit is terug te zien in het uiterlijk van de Niko schakelaar en de kwaliteit van het schakelmateriaal. Bij ieder product zit een team achter met installateurs, architecten, designers en natuurlijk de eindgebruikers.


Niko schakelmateriaal: Milieuvriendelijk

Behalve een mooi design en goede kwaliteit is een milieuvriendelijk productieproces wat voorop staat bij Niko wanneer er een Niko schakelaar wordt geproduceerd. Niko is continu bezig met het bereiken van een zo rationeel mogelijk energieverbruik. Dit doet Niko door oplossingen te zoeken om de producten van afval tot een absoluut minimum te beperken. Een voordeel voor de Niko schakelaar gebruikers, is dat je zo eenvoudig energie kunt besparen en je energiekosten kunt verlagen. Zo draag je ook bij aan een duurzame leefstijl.  


Duurzaam wonen met Niko schakelmateriaal

Op alle Niko wandcontactdozen zit kinderveiligheid. Daarnaast kun je kiezen uit wandcontactdozen met of zonder aardig, spanningsaanduiding, overspanningsbeveiliging of met klapdeksel. Behalve dat de veiligheid van je kinderen voorop staat, is het ook slim, comfortabel en zuinig wonen. Je kunt Niko producten vanuit elke plek bedienen. Dit doe je via je device in huis zoals je smartphone, een tablet of een touchscreen.

Zo kun je, na het installeren van een Niko schakelaar, met één knop het licht dimmen. Niko biedt draadloze schakelaars die heel eenvoudig geïnstalleerd kunnen worden. Het is bij de installatie niet nodig om muren te breken en slijpen. Je kunt Niko schakelmateriaal eenvoudig kleven, schroeven of op elke ondergrond neerleggen.


Niko schakelmateriaal voor buitenshuis

Het is ook mogelijk om buitenshuis Niko schakelmateriaal te installeren zoals in je tuin. Je kunt de Niko schakelaars zo instellen, dat ze bij een bewegingsdetectie automatisch in en na een bepaalde tijd ook weer uit gaan. Hier bespaar je enorm veel op energiekosten.

Verder is Niko schakelmateriaal ook waterdicht. Niko is uitgekomen met de Niko Hydro serie die speciaal bedoelt zijn voor elektriciteit op je terras of in je tuin. Het is mogelijk om het schakelmateriaal weg te werken in de muur samen met een inbouwkader.


Gebruiksvriendelijk en efficiënt met Niko schakelmateriaal

Bij Niko schakelmateriaal staat gebruiksvriendelijke elektrische installatie voorop. Dit biedt comfort, controle en efficiëntie voor iedereen die schakelmateriaal wilt integreren in de woning. Met het veilige schakelmateriaal en bijna onbeperkte mogelijkheden kan je altijd de juiste bediening vinden voor jouw wensen.


Alvast een blik vooruit: Niko Home Control

Met het Niko Home Control domotica systeem kan je alle elektrische functies in je woning via een touchscreen of App bedienen. Zo stel je gemakkelijk de verwarming in, laat je de zonweringen oprollen of dim je de lichten voor een sfeervolle avond. Doordat het mogelijk is om jouw huis perfect in te stellen op al je wensen en je tegelijkertijd energie bespaart, is het welverdiend dat het Niko Home Control systeem meerdere awards heeft gewonnen.

Als je vragen hebt over Niko schakelmateriaal of ons overige schakelmateriaal, neem dan contact met ons op. Ons deskundig team beantwoordt graag je vragen.


Aan de slag met Niko schakelmateriaal

Elk schakelmateriaal bestaat uit drie delen: een basiselement, een centraalplaat en een afdekraam. Om het Niko schakelmateriaal te installeren wil je allereerst het basiselement in de muur monteren. Zonder het basiselement kan de Niko schakelaar niet werken. Nadat het basiselement gemonteerd is in de muur, kun je een centraaldeel plaatsen. Dit plaats je op het basiselement. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je je werk netjes afwerkt in de gewenste kleur, stijl en het gewenste design. Je kunt je eigen, unieke design creëren door een centraaldeel te combineren met afdekramen uit een andere serie.

Het voordeel van Niko schakelmateriaal, is dat je het met verschillende series kunt hergebruiken en zelfs kunt combineren met elkaar. Zo kun je diverse Niko schakelmateriaal kopen die precies aan je wensen voldoet.

Op onze webshop kun je verschillende designs bekijken en vergelijken met elkaar. Combineer diverse schakelmateriaal met elkaar zoals verschillende vormen en kleuren. Je kunt ook losse onderdelen bestellen mocht je thuis nog wat hebben liggen wat je kunt gebruiken. Zo kun je een kunststof afdekraam combineren met een stalen of donkerkleurig centraaldeel.

Bij Niko schakelmateriaal kun je kiezen uit drie verschillende afdekramen. Hierbij kun je de serie kiezen die het beste bij het interieur in de ruimte past. Houd je van zachte lijnen en een discreet kleurenpalet? Dan is het schakelmateriaal van de serie Niko Original de juiste keuze.
Heb je interieur met warmere tinten en ben je opzoek naar een warmere uitstraling, maar met zachte belijningen? Kijk dan eens naar de Niko Intense serie.
Houd je van een strakke design met bijzondere materialen zoals roestvrij staal, bamboe en pexiglas? Dan is de exclusieve serie van de Niko Pure de juiste keuze die perfect past bij een strak interieur. Je kunt natuurlijk ook de verschillende series met elkaar combineren. Zo kun je later nieuwe Niko schakelaars aanschaffen en dit afwisselen.

Het enige wat nog mist aan het voltooien van het installeren van het Niko schakelmateriaal is een dimmer. Met een dimmer creëer je sfeer in huis. Je kunt met een dimmer het licht zo instellen zoals je zelf prettig vindt. Dit betekent dat je in de avond geen fel licht aan hoeft te zetten, maar dit kunt dimmen tot het gewenste effect bereikt is. Daarnaast bespaar je met de dimmer op energiekosten.


Niko schakelmateriaal bestellen

Je kunt Niko schakelmateriaal of ander schakelmateriaal online bestellen of ophalen in Capelle aan den IJssel. Bij een bestelling vanaf 50 euro of hoger sturen wij de zending gratis naar je huis op. Blijk je toch niet helemaal tevreden te zijn over het design dat je hebt gekozen? Dan kun je dit binnen 30 dagen retourneren of omruilen voor een gewenst design. Lees hiervoor wel de retourvoorwaarden door.