Chat with us, powered by LiveChat

KNX

Domotica op een hoogwaardig niveau
KNX is een open, wereldwijde erkende standaard voor woning en gebouwautomatisering en zit ingebouwd in alle componenten en systemen van fabrikanten (wereldwijd zo’n 370 bedrijven) die zich bij KNX hebben aangesloten. Het voordeel daarvan is dat het systeem uitbreidbaar blijft en mocht een merk onverhoopt verdwijnen, dan zijn er altijd alternatieven beschikbaar.

De basis voor het KNX-systeem wordt gevormd door de KNX busleiding. Een groene kabel die bij nieuwbouw of renovatie naast de normale elektriciteitsleidingen wordt aangelegd. Op deze manier worden de verschillende elementen van de huistechniek volgens de KNX-standaard voor gebouwautomatisering met elkaar verbonden. Het kabelsysteem wordt afgerond met passende sensoren, melders en displays, die aansturing van alle KNX apparaten via de busleiding mogelijk maken.

Veelzijdig en altijd uitbreidbaar
Er zijn vele toepassingsmogelijkheden binnen KNX. Het dagelijkse in- en uitschakelen van het licht in de verschillende ruimten kan gedurende meerdere weken worden ‘onthouden’ en later, wanneer men met vakantie is, automatisch worden herhaald. Mensen die het huis met kwade bedoelingen in de gaten houden, zien zo geen verschil. Ook de zonnewering kan op verschillende punten in huis automatisch op elkaar afgestemd worden. Informatie zoals de buitentemperatuur, lichtinval, regen of wind wordt met sensoren gemeten, waarop bijvoorbeeld de verwarming energiebesparend wordt geregeld, markiezen worden neergelaten of rolluiken juist opgehaald. En bij het verlaten van het gebouw kunnen, met één druk op de knop, alle elektronische apparaten worden uitgeschakeld om onnodige energiekosten te voorkomen.

Kom naar onze KNX showroom
Wil je KNX eerst zelf ervaren voordat je het aanschaft? Kom dan naar onze demo ruimte in Capelle aan den IJssel. Maak wel eerst een afspraak zodat we weten van je komst en onze volledige aandacht kunnen geven.

Programmeer dienst KNX
Wanneer je geen tijd hebt om KNX zelf te programmeren of je hebt er niet genoeg kennis van, dan kunnen wij je daarmee helpen. Wij kunnen KNX bij je thuis installeren en programmeren. Wil je meer informatie neem dan contact met ons op.