Chat with us, powered by LiveChat

Groepenkasten

Groepenkasten zijn er in verschillende soorten, merken en maten. Als je een groepenkast wilt aanschaffen dan is het van belang dat je weet of je een 1 fase of 3 fase groepenkast nodig hebt.


1 fase groepenkast

Bij een 1 fase groepenkast worden 2-polige aardlekschakelaars en een 2- polige hoofdschakelaar geplaatst. Deze componenten herken je aan het feit dat deze twee modules breed zijn. Twee modules staan gelijk aan 36 mm. Deze groepenkast wordt gebruikt bij 1 fase aansluitingen in woonhuizen en andere panden.


3 fase groepenkast

Een 3 fase groepenkast heeft dezelfde 2-polige aardlekschakelaars, maar een bredere hoofdschakelaar. De hoofdschakelaar is 4-polig. De breedte is 72 mm en per component neemt dit vier modules in beslag. Bij de 3 fase groepenkast kun je ook een krachtgroep plaatsen. Dit is een 3P+N (3-polig + nul) automaat, geschikt voor een krachtaansluiting. Deze automaat dient ook aangesloten te worden achter een aardlekschakelaar, echter is dit een 4-polige variant (4P).


Vragen over een groepenkast?

Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op. Stuur een mail met een aantal foto's van je meterkast en geef je wensen door. Onze productspecialist kan je dan een passend advies geven.ABB groepenkasten

ABB Hafonorm is het meest veelzijdige programma groepenkasten voor de woningbouw en kleine utiliteit. Het programma omvat een groot assortiment producten die een antwoord bieden op de verdelerbehoefte van vandaag én morgen. Zo zijn er groepenkasten voor uiteenlopende toepassingen, zoals het aansluiten van zonnepanelen, warmtepompen en EV-laadsystemen. Hafonorm maakt installatie veilig, betrouwbaar en razendsnel.


ABB Hafonorm groepenkast staat voor een snelle montage

Hafonorm is ontworpen om installateurs maximaal gemak en montagesnelheid te bieden. Zo bestel je eenvoudig een kast op maat, werk je snel en prettig dankzij slimme montage-features en profiteer je van maximale flexibiliteit.


ABB groepenkast met uniek Busboard-systeem

Dankzij het voorbedrade Busboard®-systeem zijn automaten, aardlekschakelaars en beltransformator eenvoudig bij te klikken. Dit maakt de initiële installatie én uitbreiding in de toekomst razendsnel, veilig en eenvoudig.


Compleet stekerbare groepenkast van ABB

Alle Hafonorm groepenkasten zijn ook stekerbaar verkrijgbaar. Doordat je met stekerbare contacten installeert in ‘een klik’, werk je prettig, reduceer je fouten en bereik je wel 90% tijdwinst.


ABB groepenkasten voor PV, EV en WP

De komst van zonnepanelen, warmtepompen en lader voor de elektrische auto, stelt nieuwe eisen aan groepenkasten. ABB biedt binnen het Hafonorm-programma groepenkasten en componenten die geschikt zijn voor het veilig, betrouwbaar en energie-efficiënt aansluiten van PV, EV en WP.

Installatieservice groepenkast

Wil je dat wij de groepenkast komen installeren? Installatieservice is er al vanaf €399,- exclusief reiskosten. Voor de exacte prijs vul het offerte formulier in. Voeg ook een foto bij van je huidige groepenkast en geef je wensen door.