Chat with us, powered by LiveChat
WINKELWAGEN 0 artikelen

Retourneren

Het is altijd mogelijk dat het door jouw bestelde artikel niet aan je verwachting of wens voldoet. Je kunt je bestelling binnen 30 kalenderdagen (vanaf de dag van ontvangst) retourneren. Indien je retourzending voldoet aan de voorwaarden (zie onderstaand), storten wij het aankoopbedrag binnen 8 kalenderdagen op je rekening.

Het artikel mag retour gestuurd worden:

  • binnen 30 kalenderdagen vanaf de dag van ontvangst;
  • als het compleet en onbeschadigd is;
  • als het ongebruikt (uitsluitend korte test) en niet gemonteerd is geweest;
  • in de originele verpakking, indien redelijkerwijs mogelijk (hier mag niet op geschreven worden);
  • producten die speciaal voor je zijn vervaardigd, zijn uitgezonderd van het herroepingsrecht. 

Het kan zijn dat je het artikel in gebruik hebt genomen maar toch niet voldoet aan je eisen. Ook dan kun je retourneren. Voor al je aankopen geldt 30 dagen bedenktermijn, dus ook voor deze. Bij gebruikssporen krijg je van ons een deelvergoeding. Deze is altijd 75% van het oorspronkelijke aankoopbedrag. Is een artikel beschadigd, incompleet of mis je de verpakking dan kun je geen aanspraak maken op een deelvergoeding en is retourneren uitgesloten.

Voorbeeld 1:
Je hebt een dimmer besteld. Pak dan de dimmer met zorg uit en probeer de dimmer en verpakking niet te beschadigen. Bekijk de dimmer aan alle kanten maar installeer deze niet zomaar. De kans is groot dat de dimmer gebruiksschade krijgt. Kortom mocht je willen kijken hoe de dimmer functioneert bedenk dan eerst hoe je de dimmer kunt testen zonder deze meteen te beschadigen. Je ontvangt dan het aankoopbedrag retour binnen 14 kalenderdagen.

Voorbeeld 2:
Je hebt een dimmer besteld. Je pakt meteen de dimmer uit en installeert deze. Je hebt de dimmer een tijdje gebruikt en het bevalt toch niet helemaal. Je zou deze graag willen retourneren maar de dimmer heeft gebruiksschade. Gelukkig heb je nog wel de originele verpakking. De dimmer is niet ouder dan 30 dagen (vanaf de dag van ontvangst). Je kunt nu aanspraak maken op een deelvergoeding. Deze is altijd 75% van het oorspronkelijke aankoopbedrag.

Voorbeeld 3:
Je hebt een dimmer besteld. Je pakt meteen de dimmer uit en installeert deze onvoorzichtig. De dimmer heeft meteen krassen. Daarnaast heb je ook de verpakking weggegooid. Je kunt nu geen aanspraak maken op retourneren en ook een deelvergoeding is uitgesloten.


Kosten voor retour sturen
Het retour sturen van je bestelling doe je voor eigen kosten en is op eigen risico. Zorg altijd voor een bewijs van versturen. Je bent zelf verantwoordelijk dat wij je retourzending in goede staat ontvangen.

Indien je een gedeelte van je bestelling wilt retourneren en het uiteindelijke aankoopbedrag is lager dan € 50,- dan worden de verzendkosten alsnog in rekening gebracht. De verzendkosten worden dan in mindering gebracht op het te crediteren bedrag.


We bieden verschillende mogelijkheden aan om je bestelling aan ons te retourneren:

Retourneer bij een DPD Parcelshop voor slechts €5,99
Meld je retour aan via ons retour portaal en geef het pakketje vervolgens af bij een DPD Parcelshop in de buurt.

Zodra je in ons retour portaal aangeeft welke artikelen je wilt retourneren en/of ruilen ontvang je meteen een DPD retour label. Print de DPD retour label uit, plak het op de doos (transparante tape) en geef het af bij een DPD Parcelshop in de buurt.

Als je in het retour portaal aangeeft dat je andere artikelen wilt ontvangen dan sturen we een verrekening. We kunnen na verrekening en ontvangst van je retournering meteen je nieuwe bestelling afhandelen.

De kosten van een DPD retour label bedraagt €5,99 en wordt verrekent bij de credit factuur. Retourneer je vanuit Belgie of Duitsland dan zijn de kosten van een retour label €6,99.

Retourneer bij onze showroom in Capelle aan den IJssel
Meld je retour aan via ons retour portaal of download het retour formulier en geef het daarna af bij onze showroom in Capelle aan den IJssel.

Als je wilt ruilen en andere artikelen wilt ontvangen dan kun je dit aangeven in het retour portaal of een e-mail sturen. We maken dan een verrekening en sturen een afhaal bericht zodra je nieuwe bestelling klaar staat.

We kunnen je retour in onze showroom uitsluitend in ontvangst nemen als dit van tevoren is aangemeld. 

Retourneer met eigen keuze pakketdienst
Als je geen gebruik wilt maken van onze retour portaal dan kun je ook zelf je retour naar ons versturen. Download hier een model retour formulier of voeg zelf een briefje bij met je naam, adres en de artikelen die je wilt retourneren. Indien je andere artikelen wilt hebben dan kun je dit gewoon vermelden en anders ontvangen wij graag je Iban rekeningnummer voor een vlotte afhandeling.

Postadres
Retourneer je bestelling naar:

Goedkoper met Schakelmateriaal
T.a.v. Retour
Rivium Westlaan 52
2909 LD Capelle aan den IJssel