Chat with us, powered by LiveChat
WINKELWAGEN 0 artikelen

LED dimmer

Op zoek naar een LED dimmer voor het dimmen van LED lampen?

LED lampen zijn de modernste lampen. Ze zorgen voor een nieuwe definitie van licht en vergeleken met conventionele lampen verbruiken ze slechts een vijfde van de energie. Als je LED lampen goed wilt laten dimmen dan heb je een dimmer nodig die LED ondersteunt. Voor LED lampen zijn speciale LED dimmers ontworpen. Het is belangrijk dat je een gedegen kwaliteit LED lampen toepast welke kunnen dimmen volgens de standaarden die wij in Europa hanteren.

Voor het dimmen van LED moet je installatiemateriaal hebben dat rekening houdt met het zeer lage wattage van LED. Als je een dimmer in huis hebt dan is de kans groot dat je een fase aansijdende dimmer hebt. Het kan zijn dat deze niet goed werkt met LED en dan dien je deze te vervangen. Je hebt LED dimmers die 2 of 3 draads geschakeld dienen te worden. Als je kiest voor 3 draads aansluiting dan dien je de nul leiding (blauwe draad) aan te sluiten. Heb je deze niet zitten dan moet je een 2 draads aansluiting nemen.

Een ander punt waar je op moet letten is dat je LED dimmer moet passen in je huidige schakelmateriaal. Het is daarom verstandig om te kiezen voor een LED dimmer binnen het merk schakelmateriaal wat reeds geïnstalleerd is. Je kunt namelijk de merken niet onderling uitwisselen. Mocht de dimmer helemaal vrij hangen dan kun je een willekeurige LED dimmer nemen. Hou er wel rekening mee dat je apart de afdekplaat en afdekraam dient aan te schaffen.

Kortom als je led lampen niet goed dimmen op je huidige dimmer of als je nog geen dimmer hebt dan zijn er fase aansnijdende dimmers welke geschikt zijn gemaakt voor LED lampen en LED dimmers. Bij fase aansnijdende dimmers kun je meestal het vervangede wattage hanteren van de ledlamp. Dit kan wel per merk ledlamp verschillen. Bij een LED dimmer dien je het werkelijk vermogen van de ledlamp te hanteren. Lees altijd goed de omschrijvingen van de ledlamp en dimmer en bepaal hiermee welke dimmer geschikt is voor jouw situatie.

52 artikelen - artikel 1 t/m 20

per pagina

52 artikelen - artikel 1 t/m 20

per pagina