Chat with us, powered by LiveChat

Berker.Net

Berker.Net is het systeem van Hager waarmee verlichting en jaloezieën elektronisch bestuurd worden.

Het systeem is opgebouwd uit inbouwmodules die als actor dienen en hiermee het werkelijke schakelen en dimmen voor hun rekening nemen. De bediening wordt vervolgens bepaald door de opzetmodule. Tezamen vormen een inbouw- en opzetmodule een functionele eenheid.

Voordelen Berker.Net

Berker.Net biedt een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van conventioneel schakelen. Met elektronica kunnen namelijk slimme en comfortverhogende functies gemaakt worden. Zo is bijvoorbeeld de universele zelflerende dimmer-inbouwmodule in staat om te detecteren wat voor type lamp aangesloten is, om vervolgens de meest optimale dimmethode toe te passen.
Doordat inbouwmodules en opzetmodules flexibel kunnen worden gecombineerd, kunt u ook op een later tijdstip eenvoudig de bediening en daarmee de functie wijzigen. Zo kan een drukknop-opzetmodule bijvoorbeeld vervangen worden door een bewegingsmeld-opzetmodule, waarmee een schakelaar ineens een bewegingsmelder wordt.

1-op-1 uitwisselbaar door tweedraadstechniek

De meeste inbouwmodules zijn door middel van 2-draadstechniek aan te sluiten. Dit wil zeggen dat deze componenten alleen maar een faseaansluiting (en dus geen nul) nodig hebben. Hierdoor zijn bestaande conventionele schakelaars en dimmers één op één uit te wisselen met Berker.Net-oplossingen. 

De opzetmodules worden eenvoudig op de inbouwmodules geklikt, waardoor het automatisch een werkend geheel wordt.