Chat with us, powered by LiveChat

Slimme schakelaar met RF zender en ontvanger

De slimme schakelaar bevat een schakelcontact om de verlichting te schakelen. Hij bevat een zender en ontvanger die werkt volgens het Easywave protocol. Indien gewenst, kunnen extra bedieningen worden toegevoegd. Dit kunnen zowel klassiek bedrade drukknoppen zijn als draadloze bedieningen volgens het Easywave protocol. Op die manier vervangt hij moeiteloos elke klassieke enkelvoudige-, wissel- of kruisschakeling.

De slimme schakelaar leent zich bijgevolg uitermate voor renovatieprojecten of geklasseerde interieurs waar kap- of breekwerk best te vermijden is. Let op, de enige voorwaarde voor het gebruik van de slimme schakelaar is dat de nuldraad aanwezig is in de inbouwdoos waar de slimme schakelaar geplaatst zal worden.

De slimme schakelaar kan niet alleen zijn eigen contact schakelen maar ook andere ontvangers die werken volgens het Easywave protocol. Hij kan ook opgenomen worden in een sfeer/preset. Zo kan je met één druk op de knop alle verlichting die in de sfeer/preset is opgenomen, schakelen. Hij is voorzien van een feedbackled waarvan het gedrag kan aangepast worden aan de wensen van de gebruiker. In combinatie met de Niko connected switch gateway kan je deze schakelaar ook bedienen met je smartphone, smartwatch of via het webportaal.