Chat with us, powered by LiveChat

Busch LED Dimmers

Speciaal voor LED lampen heeft Busch Jaeger LED dimmers ontwikkeld gericht op het dimmen van de moderne lamp. LED lampen dienen anders gedimd te worden dan gloei- en halogeenlampen. Alleen de juiste combinatie van een LED lamp met een LED dimmer geeft een werkend resultaat. Het vermogen van LED lampen ligt doorgaans hoger dan gloei- en halogeenlampen en ‘normale’ dimmers zullen hierdoor niet hetzelfde dimbereik bieden dan de LED dimmers.


Welke dimmer heb ik nodig voor mijn LED lamp?

Om te bepalen welke LED dimmer je nodig hebt moet je letten op de volgende zaken:
- Vermogen van de LED lamp moet aansluiten bij het bereik van de LED dimmer;
- Vrijwel iedere LED lamp, van zowel 12V als 230V valt te dimmen;
- Let hierbij op de minimale en maximale belasting.


Wat is de minimale en maximale belasting?

Indien je een LED lamp gaat dimmen is het van belang om te letten op de minimale belasting van de LED dimmer. Heeft de LED dimmer een minimale belasting van bijvoorbeeld 4 watt, dan zal een LED lamp met een lagere wattage problemen opleveren bij het dimmen. Net als de minimale belasting, kent een LED dimmer ook een maximale belasting. Het is mogelijk om meerdere lampen aan te sluiten op de dimmer, zolang het totaal van wattages van alle aangesloten LED lampen niet boven de maximale belasting van de Busch LED dimmers uitkomt.


Busch LED dimmers kopen?

Busch dimmers zijn kwalitatief van hoogstaand materiaal en een nul draad is niet nodig bij de meest verkochte dimmer Busch-Jaeger 6523U-102 Draaidimmer Inbouw LED 2-100W. Hierdoor is de installatie snel en eenvoudig. Gebruik altijd lampen van hetzelfde type en van dezelfde fabrikant op een dimmer.

7 Artikel(en)
view_list
7 Artikel(en)
view_list