Chat with us, powered by LiveChat

Rookmelders

6 Artikel(en)
view_list
6 Artikel(en)
view_list


Gira rookmelders

Rookmelders kunnen levens redden, doordat ze in geval van brand op tijd alarm slaan. Gira biedt verschillende oplossingen voor veiligheid op maat. De Gira rookmelders Basic Q en Dual Q dragen het Q-label, wat garant staat voor de verhoogde kwaliteitscriteria. Voor het Gira draadloze alarmsysteem/VdS blijft de Gira draadloze rookmelder beschikbaar.

Gira rookmelder Basic Q

De Gira rookmelder Basic Q kan levens redden. Gevaarlijke rookontwikkeling detecteert hij direct en slaat dan alarm met een luide, pulserende alarmtoon (85 dB) en een rood verlichte led-ring. Daarbij werkt hij volgens het foto-elektrisch strooilichtprincipe: rook, die bij een brand ontstaat, bevat fijne rookdeeltjes. De dichtheid van deze rookdeeltjes wordt door de rookmelder gemeten. Een diode in het apparaat zendt continu lichtsignalen uit en een fotocel verwerkt het door rookdeeltjes optredende strooilicht. Er wordt alarm geslagen, zodra de concentratie van het strooilicht de drempelwaarde overschrijdt.

Met het hoogwaardige design past de Gira rookmelder Basic Q goed in elke omgeving. Het apparaat heeft een vast gemonteerde batterij met een levensduur van ten minste 10 jaar. Door de aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding is het gemakkelijk om in elke ruimte voorzorgsmaatregelen te treffen tegen brandschade.

Gira rookmelder Dual Q

Twee keer zo veilig door warmte- en strooilichtmeting nu met Q-label. De Gira rookmelder Dual Q is uitgerust met twee detectiemethoden en zorgt daarmee gelijk voor dubbele veiligheid. Optisch detecteert hij kleine rookdeeltjes voordat de situatie netelig en voor mensen gevaarlijk wordt. Daarnaast meten warmtesensoren de temperatuurveranderingen in de ruimte: daarmee kunnen verschillende soorten brand, bijvoorbeeld een vloeistofbrand, sneller worden geregistreerd en betrouwbaar worden gedetecteerd. Bovendien kan het alarmgedrag in omgevingen met onvermijdbare storende invloeden, zoals kookdampen, stof of elektrische storingen, beter worden gecontroleerd.

De levensduur van de vaste batterij bedraagt minstens 10 jaar. Voor nog meer veiligheid, comfort en zuinigheid kan de functionaliteit van de Gira rookmelder Dual Q worden geïntegreerd en uitgebreid met optioneel verkrijgbare apparaten.

Koppeling van de Gira rookmelder Dual Q

Voor nog meer veiligheid, comfort en rendabiliteit kan de functionaliteit van de Gira rookmelder Dual Q met optioneel verkrijgbare apparatuur worden uitgebreid: koppeling van maximaal 40 apparaten via kabel of draadloos, controle van de werking vanaf de grond of zelfs van buiten de ruimte, integratie in het KNX-systeem of aansluiting van externe alarmgevers.