Chat with us, powered by LiveChat
WINKELWAGEN 0 artikelen

WandcontactdozenGira wandcontactdoos

Je bent pas geleden verhuisd of je wilt een ruimte in je huis verbouwen. Hiervoor wil je extra stroom naar bepaalde plekken in de ruimte waar geen gira wandcontactdoos is. Gelukkig kun je dit zelf ook aanleggen. Wel is het erg belangrijk dat je weet hoe je dit aanlegt. Je wilt geen problemen hebben met stroom. Zorg er daarom voor dat u spanningsvrij te werk gaat. Je kunt hiervoor de desbetreffende groep in de groepenkast uitschakelen. Als je niet zeker weet om welke groep het gaat die uitgeschakeld moet worden, kun je ook alle spanning eraf halen met de hoofdschakelaar. Om te controleren of alles spanningsvrij is, kun je een spanningszoeker gebruiken.

In ons assortiment aan schakelmateriaal kun je verschillende gira wandcontactdozen en gira stopcontacten terugvinden. We vinden het belangrijk dat er voor iedereen iets tussen zit. Zo kun je kiezen voor een zwart matte gira wandcontactdoos, maar ook voor de chroom / crème witte gira wandcontactdoos. Het is ook mogelijk om verschillende gira stopcontacten met elkaar te combineren in je huis of in de ruimte die je wilt verbouwen.


Wandcontactdoos aansluiten

Een wandcontactdoos kan voor verschillende functies geplaatst worden. Denk bijvoorbeeld aan het versturen van data. Naast gira contactdozen kun je bij ons ook gira stopcontacten kopen. Wanneer je weet waar je het wilt plaatsen en waar je de gira wandcontactdoos voor gaat gebruiken, kun je de wandcontactdoos aansluiten.

Zoals eerder benoemd, is het belangrijk dat de desbetreffende groep spanningsvrij is en dat dit gecontroleerd is. Nadat alles gecontroleerd is kun je aan de slag gaan met het plaatsen van de gira wandcontactdoos. Dit kun je doen op verschillende manieren.

Je kunt de gira wandcontactdoos (Gira systeem 55) aansluiten door draden te trekken vanuit een bestaande wandcontactdoos of vanuit een lasdoos. Bij een lasdoos is het mogelijk stroom weg te halen voor je nieuwe gira wandcontactdoos. Er komen namelijk meerdere draden bij elkaar die opgesplitst worden.

Voor de plaatsing van je gira wandcontactdoos heb je drie draden nodig. Dit is de geelgroene aardedraad, de bruine fasedraad en de blauwe nuldraad. De draden kun je vervolgens strippen met een striptang. Let hierbij goed op dat de koperen ader van de draden niet beschadigd raken. Achter de gira wandcontactdozen zie je klemmen waar je de draden onder kunt plaatsen. Let hierbij op dat de aardedraad altijd in het midden geplaatst moet worden.


Gira stopcontacten en wandcontactdozen kopen

De gira wandcontactdozen en gira stopcontacten zijn beide van goede kwaliteit van het A-merk en worden geleverd tegen scherpe prijzen. Wij vinden het geven van deskundig advies enorm belangrijk. Weet je welke gira wandcontactdoos je nodig hebt? Dan kun je dit eenvoudig bestellen via onze website. Je kunt ieder artikel thuis laten bezorgen of je kunt het afhalen in Capelle aan den IJssel. Vanaf een bestelbedrag van 50 euro sturen we de bestelling gratis naar je op. Ben je niet tevreden met het product en wil je het omruilen voor een andere gira wandcontactdoos? Dan kun je dit doen binnen 14 dagen. Houd er wel rekening mee dat hier een aantal eisen voor gelden.  

Je kunt bij ons eenvoudig Gira schakelmateriaal en Gira stopcontacten kopen. Kom je er niet helemaal uit en heb je advies nodig? Neem dan contact op met onze klantenservice! De snelste weg is het invullen van het contactformulier, maar je kunt ons ook mailen of bellen. We proberen altijd je bestelling te leveren binnen 1 tot 5 werkdagen. Heb je een grote bestelling geplaatst of wil een een offerte ontvangen? Dan hopen we alles in één keer te kunnen leveren bij je voor een nog scherpere prijs. Zo kun je direct aan de slag!