Chat with us, powered by LiveChat

Wandcontactdozen

Gira wandcontactdozen. Een veelvoud aan design en functies

Computer en smartphone in de werkkamer, broodrooster en koffiemachine in de keuken of televisie en luidspreker in de woonkamer. Wandcontactdozen zijn in elke ruimte onmisbaar. Om deze ruimtes qua functie en design zinvol vorm te geven, kunnen Gira wandcontactdozen meer dan alleen je apparaten van energie voorzien. 

Gira wandcontactdozen kunnen dienen als oriëntatielicht in de duisternis, zijn van USB-aansluitingen voorzien, zijn weerbestendig buiten en kunnen willekeurig met de Gira designlijnen worden gecombineerd. Zo vind je voor elke ruimte en elk idee de passende wandcontactdoos voor al je Gira schakelmateriaal.Gira wandcontactdoos

Breukvast, met tekstveld, geïntegreerde verhoogde aanrakingsbeveiliging, klapdeksel, oriëntatielicht of internationaal: Gira biedt een groot assortiment aan wandcontactdozen voor de installatie in huis. De handige Gira wandcontactdoos met randaarde van is verkrijgbaar in verschillende materialen en kleuren in het Gira schakelaarprogramma passend bij elk interieur en elke smaak.


Gira wandcontactdoos USB type A/C

Gira biedt een wandcontactdoos met randaarde USB met extra USB A- en USB C-poort en combineert zo de functies van een wandcontactdoos met de mogelijkheid om mobiele apparaten via een oplaadkabel en zonder extra netvoeding op te laden. De installatie is hier bijzonder eenvoudig omdat door de platte uitvoering voldoende ruimte voor het kabelmateriaal overblijft.

De Gira wandcontactdoos met randaarde USB A&C is verkrijgbaar in de kleuren zuiver wit glanzend, zuiver wit matantraciet en zwart mat.

Gira USB voeding type A/C

Met de hoogwaardige en krachtige voeding (3.000 mA) met aanvullende USB-C-aansluiting zet Gira al vroeg in op de eisen van de nieuwste standaards. Voor de nieuwe Gira USB-voeding is geen adapter vereist; de desbetreffende USB-laadkabel kan direct met het station worden verbonden.

Nog een voordeel: de praktische USB-voeding is compatibel met alle schakelaarprogramma’s uit het Gira System 55. Zo valt hij niet uit de toon tussen de andere schakelaars en wandcontactdozen.

Gira USB voeding type A

Voor het eerst biedt Gira een USB-voeding met twee stekeringangen voor installatie in de 58mm-inbouwdoos passend bij het schakelaarprogramma. Met de Gira USB-voeding kunnen mobiele apparaten zoals smartphones, camera's en andere zonder aparte netvoeding direct met de USB-voeding worden opgeladen. Met max. 2100 mA laadstroom kunnen ook grootverbruikers worden gevoed.


Wandcontactdoos met randaarde en aanrakingsbeveiliging

Juist wat verboden is, maakt kinderen nieuwsgierig. Wandcontactdozen vinden ze vaak erg interessant omdat deze ook precies binnen hun bereik liggen. Een elektrische schok van 230 Volt is echter geen kinderspel. Wandcontactdozen met randaarde en geïntegreerde verhoogde aanrakingsbeveiliging ("shutter") verlagen het risico dat kinderen in aanraking komen met onder spanning staande onderdelen zowel in de kinderkamer als in de gehele woning. Verhoogde aanraakbeveiliging conform DIN VDE 0620-1.


Wandcontactdoos met randaarde en LED oriëntatielamp

De Gira wandcontactdoos met randaarde en led-oriëntatielamp heeft een verzonken lichtbalk waaruit een witte led een gerichte lichtbundel omlaag laat schijnen. Zo zorgt hij voor indirecte oriëntatieverlichting die niet hinderlijk is. De Gira contactdozen met led-oriëntatielicht zijn bovendien voorzien van een schemeringssensor die de led bij invallende duisternis automatisch inschakelt en bij voldoende licht weer uitschakelt.

De led bevindt zich in de afdekking van de contactdoos en maakt bij montage rechtstreeks contact met de sokkel van de contactdoos. Daardoor kan deze moeiteloos achteraf worden toegepast bij reeds geïnstalleerde Gira contactdozen.

Wandcontactdoos met randaarde en tekstkader

Hoe meer apparaten naast elkaar zijn aangesloten, hoe belangrijker duidelijke opschriften van de aansluitingen zijn. Zeker apparaten die continu op het lichtnet aangesloten moeten blijven, moeten zijn gemarkeerd. Handig is dan een wandcontactdoos met randaarde en tekstkader.

Wandcontactdoos met randaarde en klapdeksel

Met de wandcontactdoos met randaarde resp. CEBEC wandcontactdoos met klapdeksel zet Gira per direct nieuwe maatstaven wat betreft comfort. Het klapdeksel van de wandcontactdoos is uiterst flexibel en heeft twee vergrendelposities, bij een openingshoek van 110° en van 160°. Zo kan de wandcontactdoos makkelijk met één hand worden gebruikt wanneer de andere hand toevallig niet vrij is. De wandcontactdoos met randaarde resp. CEBEC-wandcontactdoos met klapdeksel kan in alle afdekramen van System 55 worden geïnstalleerd.

Dubbele wandcontactdoos met randaarde

De handige dubbele wandcontactdoos met randaarde van Gira voor de installatie in een 58mm-inbouwdoos is verkrijgbaar in verschillende materialen en kleuren.


Wandcontactdozen kopen

Je kunt bij ons eenvoudig Gira schakelmateriaal, Gira stopcontacten en meer schakelmateriaal kopen. Kom je er niet helemaal uit en heb je advies nodig? Neem dan contact op met onze klantenservice! De snelste weg is het invullen van het contactformulier, maar je kunt ons ook mailen of bellen.