Chat with us, powered by LiveChat
WINKELWAGEN 0 artikelen

Gloeilamp-dimmer

Het dimmen van je verlichting vereist een dimmer. Klinkt logisch, maar welke dimmer je precies moet hebben is soms een hele opgave. Dimmers zijn er in verschillende soorten merken, maten en modellen. Je kan een juiste keuze maken door het type lichtbron in acht te nemen. Zo vereist een LED lamp een LED dimmer en een gloeilamp een speciaal door voor ontworpen gloeilamp-dimmer zoals je hier kan vinden.

Waar moet ik rekening bij houden bij het kopen van een dimmer?

Naast het type lichtbron is de reikwijdte van de dimmer van belang. Dit is het verschil tussen de minimale sterkte en maximale sterkte die de dimmer aan kan. Een dimmer van maximaal 400Watt vermogen kan dus bijvoorbeeld 4 gloeilampen van 100Watt dimmen, maar niet meer dan deze 4 lampen. Tegelijkertijd kan een dimmer ook een minimale sterkte van 40Watt nodig hebben en is er een lamp aangesloten die zwakker is dan 40Watt dan zal de dimmer niet goed werken.

Keuze tussen een dimmer met draaischakelaar of drukschakelaar

De keuze tussen deze twee opties is afhankelijk van welke bediening je fijn vindt. Een draaischakelaar vereist een opzetstuk met een draaiknop. Hiermee kan je simpelweg het licht dimmen door aan de knop te draaien en stel je hiermee ook de sterkte precies af. Bij de keuze van een drukschakelaar kan je met een druk op de knop dimmen naar een door jouw eerder ingestelde lichtsterkte. De meeste drukschakelaars hebben verschillende standen en onthouden permanent de ingestelde waarden.

Gira gloeilamp dimmer kopen

Door te werken met een Gira gloeilamp dimmer kies je voor gebruiksgemak en comfort. Alle modules van Gira kunnen gemakkelijk verwisseld worden en sluiten naadloos op elkaar aan. Zo kan je bij een verbouwing of modernisering altijd weer vertrouwen op nieuw Gira materiaal dat feilloos zal samenwerken met je bestaande installatie.

9 Artikel(en)

per pagina

9 Artikel(en)

per pagina