Chat with us, powered by LiveChat
WINKELWAGEN 0 artikelen

TL-lampen-dimmer

1 Artikel(en)

per pagina

1 Artikel(en)

per paginaGira TL dimmer

Een dimmer van Gira biedt de mogelijkheid om de verlichtingssterkte van een lichtbron te regelen, zodat jij de perfecte sfeer in iedere kamer of bij iedere activiteit kunt creëren. TL lampen of TL buizen komen vaker voor in kantoorpanden en geven sterk licht af. Dit zorgt voor goede zichtbaarheid en maakt het werken makkelijker. Toch is het ook mogelijk dat jij de TL lampen wilt dimmen om de lichtsterkte te verzachten. Het dimmen van TL buizen kan een lastige opgave zijn, maar de Gira TL dimmers zijn hier speciaal voor ontworpen en kunnen de klus klaren.


Hoe kan je een TL buis dimmen?

Het dimmen van TL lampen kan een uitdaging zijn en met gebruik van slecht materiaal krijg je al snel flikkerend gedimd licht dat niet bruikbaar is. Om dit te voorkomen raden we je aan de volgende benodigdheden in je systeem te incorporeren:

- Dimbaar voorschakelapparaat;

- Drie aderige grondkabel;

- Juiste dimmerknop.

De Gira componenten voor TL dimmers zijn speciaal gemaakt voor het aanpassen van de lichtsterkte van TL buizen. Hierdoor haal je betrouwbaar Duits A-merk kwaliteit in huis waar je op kan bouwen.


Dimtechnieken voor TL verlichting

Er bestaan verschillende manieren om verlichting te dimmen, waarbij de TL lampen worden gedimd door een analoog aanstuursignaal. Hier wordt bij Gira gebruik gemaakt van een 1-10 Volt dimtechniek. Dar wil zeggen dat 10V gelijk staat aan 100% lichtsterkte, het licht wordt hierbij niet gedimd, en 1V dat gelijk staat aan 10% lichtsterkte. De lichtsterkte van de TL lamp kan je hierdoor dimmen tot minimaal 10% lichtsterkte en dit is de zachtste stand tot waar je de TL buis kan dimmen. Uiteraard is het mogelijk om de lamp volledig uitschakelen en dan heb je 0% lichtsterkte, er brandt namelijk geen licht meer. Bekijk een van onze andere Gira dimmers of neem contact met ons op.