Chat with us, powered by LiveChat
WINKELWAGEN 0 artikelen

Universeel-dimmer

Gira universele dimmer kwaliteit bij uitstek

Gira dimmers hebben een strak en uniek design, waardoor de Gira dimmers perfect passen bij je interieur en heb je keuze tussen vele afwerkingsmogelijkheden. Gira dimmers zijn speciaal ontwikkeld voor het dimmen van lichtbronnen in combinatie met Gira schakelmateriaal.

Welke Gira dimmer heb ik nodig?
We raden altijd aan om de productspecificaties te bekijken zodat de juiste artikelen worden gekozen. Om te bepalen welke Gira dimmer je nodig hebt moet je letten op de volgende zaken:
- Controleer bij de lichtbron welke dimmer vereist is;
- Controleer het vermogen van de lichtbron, deze moet aansluiten bij het bereik van de Gira dimmer.

9 Artikel(en)

per pagina

9 Artikel(en)

per pagina


Gira universele dimmers

Het dimmen van het licht in je huis kan zorgen voor geperfectioneerde sfeerverlichting en sluit aan bij jouw activiteiten. Of je nu aan het lezen bent en meer licht nodig hebt of je tot rust wilt komen op de bank in gedimd licht. Met een dimmer zorg je voor de juiste afstelling van de verlichting. Echter kan het vinden van de juiste dimmer een behoorlijke opgave zijn, door de vele verschillende systemen die er bestaan en ben je vaak ook nog afhankelijk van het elektrisch systeem dat al in jouw huis geïnstalleerd is. Een universele dimmer biedt hier een totaal oplossing om iedere lamp te dimmen tot de perfecte sterkte.


Welke lampen passen bij een universele dimmer?

Welke dimmer je nodig hebt is afhankelijk van het soort lichtbron en de sterkte hiervan in jouw woning of pand. Zo vereist een gloeilamp een andere dimmer, dan een LED lamp. Echter is dit bij een universele dimmer een stuk makkelijker. Hiermee kan je de volgende lichtbronnen mee dimmen:

- LED lampen van 3Watt tot 100Watt

- Spaarlampen van 3Watt tot 100 Watt

- Gloeilampen van 20Watt tot 420Watt

- HV halogeen van 20Watt tot 420Watt

- Gewikkelde trafo van 20VA tot 420VA


De voordelen van een universele dimmer

Een universele dimmer kan de inschakellichtsterkte permanent opslaan en schakelt hierdoor in bij de door jouw gekozen lichtsterkte of kiest voor de laatst ingestelde lichtsterkte. Ook nevenapparaten kunnen aangesloten op de universele dimmer waardoor je extra mogelijkheden ontgrendeld. De universele dimmer past zich automatisch aan bij de belastende dimprincipe, ook wel de fase aan of fase afsnijding genoemd. Hierdoor vergemakkelijk je het proces en kan je er zeker van zijn dat je juiste dimmer in huis haalt.


Universele dimmers van Gira

Gira is een toonaangevend bedrijf op het gebied van schakelmateriaal en elektra. Met meer dan 100 jaar bedrijfsgeschiedenis en een uitgebreid assortiment aan schakelmateriaal ga je voor topkwaliteit!