Chat with us, powered by LiveChat

LED-dimmer

Gira LED dimmers zijn kwaliteit bij uitstek

De Gira LED dimmers hebben een strak en uniek design, waardoor de Gira schakelaars perfect passen bij je interieur en heb je keuze tussen vele ontwerpen. De Gira LED dimmer is speciaal ontwikkeld voor het dimmen van LED lampen in combinatie met Gira schakelmateriaal.


Welke Gira LED dimmer heb ik nodig voor een LED lamp?
We raden altijd aan om de productspecificaties te bekijken zodat de juiste artikelen worden gekozen. Om te bepalen welke Gira LED dimmer je nodig hebt moet je letten op de volgende zaken:
- Controleer of de LED lamp dimbaar is;
- Controleer het vermogen van de LED lamp, deze moet aansluiten bij het bereik van de Gira LED dimmer;
- Controleer bij de LED lamp of LED driver welke type dimmer vereist is.

9 Artikel(en)
view_list
9 Artikel(en)
view_list


De Gira dimmers. Prachtige lichtsfeer in een oogwenk

Licht: bijna niets beïnvloedt ons leven en ook ons welzijn meer. Met de juiste instelling van het licht kunnen ruimten worden geaccentueerd, stemmingen worden veranderd of werkruimten perfect worden verlicht. Gira biedt je hier talrijke dimoplossingen en bedieningsapparaten. Draaien, aanraken of er op tikken: de diversiteit begint bij de verschillende lampen die naar wens kunnen worden getarreerd en via een neveneenheid zelfs met meerdere lampen kunnen worden gecombineerd. Kies je Gira dimmer uit talrijke designlijnen bij.


Voor elke verlichting toepassing een oplossing

Gira LED dimmers met fase afsnijding worden beschreven met de letters RC. Door verlichting te dimmen met de fase afsnijding methode kan je energie besparen en heb je een dimbereik tot wel 100%. Gira LED dimmers beschreven met de letters RL werken met de fase aansnijding methode en hebben een dimbereik van 40%.

Standaard aansluiting van een Gira LED dimmer en een lamp middels een 230V fasedraad (L), 230V nuldraad (N) en schakeldraad. Indien meerdere lampen worden gekoppeld, is het gebruik van lasklemmen of kroonsteentjes nodig om draden op te splitsen. Dit is enkel mogelijk met dimbare lampen die werken op 220-240V. Dit kan zowel LED als traditionele verlichting zijn.

Gira dimmer voor lichtbronnen met transformator
Lampen die niet werken op 220-240V hebben altijd een transformator nodig. In dit geval gaat een fasedraad (L) van 230V naar de Gira dimmer. Daarna wordt de Gira dimmer met een schakeldraad aan de trafo verbonden. De 230V nuldraad (N) gaat meteen naar de transformator. Vanuit de trafo gaat een 12V nuldraad en een 12V fasedraad naar de lamp(en).

Gira dimmer voor lichtbronnen met driver
Het kan zijn dat een LED armatuur geen ingebouwde LED driver heeft, maar dat deze wel nodig is. Bevestig dan de 230V fasedraad (L) aan de Gira dimmer en de 230V nuldraad aan de externe driver. Met een schakeldraad wordt de Gira dimmer aan de LED driver bevestigd. De driver en de armaturen verbind je met een nuldraad en fasedraad in het juiste voltage.

Gira Dali dimmer voor het Dali systeem
Het DALI systeem is een slimme verlichtingsoplossing die zeer aantrekkelijk is als je spotjes wilt toepassen. Diverse typen Dali lichtbronnen en drivers kunnen met dit systeem in groepen samengevoegd worden om tal van ruimtes optimaal te verlichten. Je creërt dus eenvoudig naar eigen wens ingestelde lichtprogramma's per groep om een Gira Dali dimmer.


Gira LED dimmers kopen?

Bij iedere Gira LED dimmer omschrijving staat heel precies aangegeven voor welke lichtbron de dimmer geschikt is. Mocht je er niet uit komen, dan helpen we je bij Goedkoper met Schakelmateriaal graag verder. Wij hebben een ruim assortiment aan Gira dimmers, zoals die voor LED lampen, en leveren deze tegen scherpe prijzen.